zaterdag 20 april 2013

Boekpresentatie Augustusland

Het was stampvol gister in De Atlas in Zwolle voor de presentatie van Augustusland, de nieuwe roman van Paul Gellings. De uitbater van de zaal sprak van meer dan 200 mensen.


Het leidde tot een volle en warme zaal met lang niet genoeg zitplaatsen. Maar het programma bleef spannend genoeg voor iedereen.


Boekhandel Waanders was ingeschakeld voor de boekverkoop en had een imposante stapel van Augustusland klaargelegd.


Het programma bestond uit drie onderdelen die verschillende aspecten van Augustusland belichtten.


Om te beginnen Rana Berends, kunstenares en raadslid in Zwolle. Zij verhaalde over rol van de beeldende kunst in Augustland. Zo maakte zij een ware schilderijententoonstelling van het boek.


Kader Abdolah belichtte de poëtische kanten van de roman. Hij had de meest poëtische zinnen uit het boek verwerkt tot een gedicht en tevens samenvatting van Augustusland.
Daarna was het podium nog voor Ella Meeuwsen (niet op de foto). Zij is het buurmeisje van Paul Gellings en liet horen waarom Gellings zo melodieus kan schrijven als zij saxofoon aan het oefenen is.


Na de overhandiging van het officiële eerste exemplaar, een emotioneel moment voor Marie en Ep aan wie het boek opgedragen is, ontstond er een schier onafzienbare rij voor het laten signeren van een exemplaar.


Paul Gellings bleef rustig en vrolijk iedereen van een zo gewilde handtekening voorzien.

Kon je er niet bij zijn? Augustusland ligt thans bij elke serieuze boekhandel en is natuurlijk ook via internet te bestellen. Paul Gellings is op zondag 12 mei te gast op de uitgeverij, om half vier. Hou het nieuws daarover hier in de gaten.


Extra: nog een serie foto's van deze boekpresentatie. Deze zijn van Dolf Verlinden:Meer foto's van Dolf Verlinden bij Tzum.

1 opmerking: