maandag 5 januari 2015

2015: Kroeg van Klaas

Café Marleen is dicht. Het waren hectisch drukke bijeenkomsten, de laatste Dichtclub, Meindert etc show, Prozaclub en Songclub. Een mooi eerbetoon van het publiek aan het café dat zoveel jaren een cultureel middelpunt van Groningen is geweest (zie ook de link naar het filmpje, verderop).

Mijn laatste bezoek aan het café was tijdens de thema-avond over Bob Dylan. Waarbij ik me kan voorstellen dat je normaal na een uur wel weer genoeg Dylan hebt gehoord, was dit een levendige, gevarieerde avonden met tal van Groninger muzikanten die moois van Dylan lieten horen. En dat vier uur lang. Bovendien was André Degen, nestor van de Dichtclub, opgedraafd om poëzie van Dylan ten gehore te brengen, en dat deed hij buitengewoon indrukwekkend. Nobelprijswaardig, die Dylan, bleek maar weer eens.

Naast het eerbetoon van haar publiek ontving Marleen in het nieuwe jaar ook nog een de Kees van der Hoefprijs. En nog mooier: gelukkig is er de laatste maand ook een en ander vastgelegd. De redactie van De Praatfabriek maakte dit filmpje.


De literaire activiteiten gaan in elk geval door naar de Kroeg van Klaas, aan de Oosterweg in de Oosterpoort in Groningen, een café dat nu al bekend is vanwege de vel muziekoptredens.

Dit wordt het stramien aldaar:
- elke eerste woensdag van de maand Dichtclub (als vanouds dus) / eerste maal dus 7 januari
- elke tweede DONDERDAG van de maand: De Meindert & Igor & Pepr & Kesanova Show / eerste maal dus 8 januari
- elke derde DONDERDAG van de maand: Prozaclub / eerste maal dus 15 januari
Aanvang van de literaire avonden: 20.30; toegang blijft gratis

Update: wegens omstandigheden komt de Prozaclub van 15 januari te vervallen; de eerste aflevering zal nu op 19 februari plaatsvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten